Nieuws
wij maken

Nieuws

Het laatste nieuws van en over de makers.

Feestelijke Opening 11Stedenhal | De laatste is de eerste

 

Op 11-11 (hoe kan het ook anders) werd de nieuwe 11Stedenhal feestelijk geopend. Een fantastisch event! MerkMakers tekende voor de ontwikkeling van het concept (Wytze Visser) en de totale organisatie (Natasja Kesteloo). Onderdeel van het programma was een ijsspektakel welke in de Blauwe Hal onder leiding van Madelene van Beusekom werd neergezet.

 

De 11Stedenhal heeft een zeer overwogen missie en visie. ‘IJS voor Fryslân’ met de focus op de breedte sport

Dit was DE reden dat Wim Weenk de eer had om de officiële opening te verrichten. Wim Weenk uit Geesteren en recreatie schaatser. Wim was de allerlaatste toerrijder die de finish passeerde tijdens de laatste georganiseerde 11stedentocht in 1997. De laatste is de eerste.

 

 

 

 

 

 

 

De gasten werden meegenomen in de wereld van Wim tijdens zijn laatste slagen op de Bonkevaart. Geluidsfragmenten van DE tocht, Wim op de finish en een spectaculaire show waren onderdeel van het programma. De show, zowel in de Blauwe Hal als in de Grote hal werd opgevoerd door schaatsers die normaliter ‘huizen’ in de 11Stedenhal. Kunstrijden, ijshockey, curling, shorttrack, priksleeën en lange baan rijders. Ze hadden allemaal hun plaats in het gebeuren. Kippenvel!

 

 

 

 

 

 

 

Wim verrichte de opening door het uitgieten van de ‘ijsschraapsels’ van de oude hal over het ijs en logo van de nieuwe 11Stedenhal. Deze waren bij het sluiten van de hal samen met warme wensen in flesjes gestopt.

 

 

 

 

 

 

Als grote finale schaatsten schoolkinderen van het schoolschaatsen onder leiding van Wim een eere ronde met in hun hand een vlag van de consortium leden. Alle gasten konden aansluitend zelf het ijs uitproberen.