Nieuws
wij maken

Nieuws

Het laatste nieuws van en over de makers.

Professioneel bidbook voor Museumboerderij 't Olde Maat Uus

 

Het museum ’t Olde Maat Uus in Giethoorn bereidt zichzelf voor op een flinke uitdaging in de nabije toekomst. Het museum wil binnen enkele jaren haar bezoekersaantal minimaal verdubbelen (doel: > 25.000 bezoekers). Om dat te realiseren heeft zij het voornemen om de huidige accommodatie stevig te verbouwen en uit te breiden.

 

Als het aan de museumstichting ligt dan moet na de verbouwing een bezoek van toeristen aan Giethoorn áltijd beginnen met een bezoek aan ’t Olde Maat Uus. Dan verandert een gezellig uitje op het Gieterse water in een ware beleving van toen en nu. “Dat betekent een andere rol en functie van het museum” stelt de voorzitter van de museumstichting, de heer Gerrit Meutgeert. “Na de herinrichting kunnen we het authentieke verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van Giethoorn beter naar voren brengen”.

 

Eind september zocht het museum contact met MerkMakers. Hun vraag aan ons was

om het verhaal van het museum met hen nog dieper te doorgronden en pakkender te formuleren. MerkMakers heeft binnen een periode van anderhalve maand de Ziel van ’t Olde Maat Uus geformuleerd. Met dit strategische manifest gaven wij inhoudelijk richting aan de toekomst van het museum. Het manifest was direct ook de basis voor een definitieve formulering van het Bidbook. Het museum hoopt hiermee de benodigde fondsen te werven.

 

 

 

 

 

 

 

Cultuur en erfgoed is voor MerkMakers geen onbekend terrein. Zwier Kroese heeft al jaren de leiding (directeur) over het Jopie Huisman Museum in Workum. Kees Voogd is al enige maanden strategisch actief op het corporate project ‘Koloniën van Weldadigheid‘. Peter van den Broek is bestuurslid van de Stichting Keunstwurk in Leeuwarden. Wytze Visser draait actief mee in de planvorming rond Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden en MerkMakers (Zwier Kroese en Wytze Visser) stond aan de basis van de positionering/communicatie- strategie van het Cultuur Kwartier Sneek.

 

Als u een culturele instelling bent en u hebt een strategische communicatie ‘uitdaging’ dan kunt u ons rustig bellen. We vinden het zeer inspirerend om voor culturele instellingen te werken.

 

MerkMakers/Cultuur en Erfgoed

Mail zwier@merkmakers.nl of bel Zwier Kroese 0622091771