Nieuws
wij maken

Nieuws

Het laatste nieuws van en over de makers.

Project: Hout Vaert 2018

Hout Vaert 2018’ is een nautisch event dat zich afspeelt in 2018 van 19 tot en met 22 juli waarbij we het verhaal van 'hout' gaan vertellen.

 

Het hout wordt net als vroeger gehaald in Scandinavië met de oude Koftjalk De Tromp. Eenmaal in Friesland aangekomen vaart het hout (in vlot vorm), vergezeld van zo'n 80 cultuurhistorische schepen van Dokkum naar Leeuwarden, Grou en IJlst. 

 

Natasja Kesteloo over Hout Vaert

 

Rondom dit hout en vloot wordt een groot publieksevent georganiseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld een muziek compositie gemaakt speciaal voor houten muziekinstrumenten, worden er een aantal schepen ingericht als 'atelier' voor workshops met hout, lezingen etc. Hiernaast wordt het hout in Dokkum gekeurd en verbouwd tot vlot. In Leeuwarden wordt het geveild en in IJlst bij molen de Rat uiteindelijk gezaagd. De uiteindelijke (maatschappelijke) functie van het hout moet nog worden bedacht.

 

Hout Vaert 2018 gaat er vanuit om gedurende 4 dagen zo’n 100.000 bezoekers het verhaal van Hout te kunnen vertellen.

 

Natasja Kesteloo is in de rol van projectdirecteur samen met haar bestuur en vele vrijwilligers verantwoordelijk voor de invulling en organisatie van dit mooie project.

 

Meer informatie over Hout Vaert 2018