Nieuws
wij maken

Nieuws

Het laatste nieuws van en over de makers.

Samenwerking Makelaardij Hoekstra en MerkMakers = Wonen+Zorg

 

Sinds 1 januari 2013 is er veel veranderd in de zorgmarkt en dan met name rond wonen en zorg. Vanwege de veranderende wetgeving kiezen steeds meer zorgpartijen ervoor om hun zorgvastgoed te laten beheren. Om zich vervolgens weer volledig te kunnen richten op het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg.

 

Hoekstra Vastgoedbeheer houdt zich als beheerder bezig met de verhuur, het administratieve- en technische beheer en de exploitatie van de huisvesting. Jeannette Hoekstra zag goede mogelijkheden om het beheer voor zorgpartijen op zich te nemen en een nieuw type dienst, via een gebruiksvriendelijke website, in het leven te roepen. Want mensen die in Noord-Nederland op zoek zijn naar woningen plus zorg hebben behoefte aan een combinatie van bovenstaande. Om hen optimaal te bedienen wilde Hoekstra Vastgoedbeheer daarom één platform om de gevarieerde en uitgebreide portefeuille zorgvastgoed aan te bieden.

 

Een samenwerking tussen Makelaardij Hoekstra en MerkMakers heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijke portaal die op elk gewenst apparaat, of dit nu een smartphone, tablet of desktop is, werkt en waar het complete aanbod van woningen in combinatie met zorg in Noord-Nederland te vinden is. Wonen + Zorg is er voor iedereen die zelfstandig wil wonen met een plus. Aanvullende zorg en dienstverlening zijn immers binnen handbereik.

 

Bij het ontwikkelen van dit portaal stond de gebruiker helemaal centraal. Zo krijg je geen uitgebreid plaatje praatje voorgeschoteld, maar kun je snel voorkeuren opgeven en door middel van de zoek knop snel het Wonen + Zorg aanbod in beeld krijgen. Vervolgens kun je ook nog heel simpel één of meerdere filters selecteren om het aanbod geheel op je wens aan te laten sluiten. “Door gebruik te maken van de nieuwste technologie en web design trends zijn wij erin geslaagd een fraaie portaal met gebruiksvriendelijke functionaliteit te maken voor Makelaardij Hoekstra, die sinds de lancering een paar maanden geleden al veelvuldig wordt geraadpleegd en al vele aanvragen heef opgeleverd”, zegt Ate van der Meer van MerkMakers. De achterliggende software architectuur die het zo makkelijk maakt om de portaal snel en goed te presenteren op elk scherm is afkomstig van Snakeware, dat onder haar MerkMakers label ook tekende voor design en interactie.

 

De website wordt veelvuldig opgevraagd vanaf verschillende apparaten (desktops, laptops, tablets en steeds vaker smartphones). Omdat gebruikers lang niet allemaal over snelle netwerken of onbeperkte data-abonnementen beschikken en om elke website bezoeker een optimale gebruikerservaring te bieden, heeft MerkMakers de website licht gehouden. Dit betekent dat de website snel laadt en resultaat oplevert op mobiele apparaten als ook op tragere netwerken.

 

Het resultaat:

Een website met een stijlvol design, een overzichtelijke presentatie en waarbij het draait om het Wonen + Zorg aanbod middels het bieden van de overzichtelijke functionaliteit en snelle laadtijd.